Zomerprogramma Oosterhuuzens Dialectkoor

Ook dit voorjaar en deze zomer is het Oosterhuuzens Dialectkoor weer te beluisteren bij een aantal mooie evenementen en festivals. Het zijn openbare evenementen en de toegang is (meestal) gratis.
Hier volgen de belangrijkste optredens van het koor in de komende periode.
Sommige evenementen zijn inmiddels achter de rug.

 

De Voolijke Frans in Broek (Brummen)
Uitspanning de Vroolijke Frans staat uiteraard ook in de zomer van 2019 voor eten drinken en… cultuur.
Er is weer een goed gevuld en gevarieerd programma tot en met oktober met optredens en evenementen met elke twee weken op zondag gevarieerde optredens.
Op zondag 19 mei 2019 gaf het Oosterhuuzens Dialectkoor een koffieconcert bij De Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat in Brummen.
(zie voor foto's: Recente optredens)

 Korendag Spontaan in Angerlo
Het mannenkoor Spontaan in Angerlo organiseert al jarenlang een korendag in Angerlo.
De korendagen tijdens de braderie zijn inmiddels een begrip in de regio en worden door veel mensen bezocht. Het Oosterhuuzens Dialectkoor trad reeds enkele malen op tijdens deze korendagen.
Op zondag 26 mei trad het koor opnieuw op in Angerlo. Groot succes en heel gezellig !!

(zie voor foto's: Recente optredens)
 

Straatkorenfestival "Het Muzikale Landleven" in Luttenberg
Het 18e straatkorenfestival “Het Musikale Landleven” belooft weer een grote diversiteit aan koren.
In de loop van de jaren is aan het festival een braderie toegevoegd en zijn er diverse straattheateracts en demonstraties. Het korenfestival wordt gehouden op 5 podia in het dorp.
Het straatkorenfestival in Luttenberg wordt gehouden op zondag 30 juni vanaf ca. 12.00 uur.
Het festival is geen shantyfestival met alleen maar zeemanskoren. De organisatie streeft naar een breed palet aan koren.
Zo hebben ze dit jaar onder andere enkele popkoren: popkoor Puur uit Haarle, popkoor Palet uit Luttenberg; popkoor Just4Fun uit Nieuw Heeten.
Naast deze popkoren krijgen toch ook een aantal traditionele mannenkoren zoals: “Die Regghesangers” uit Nijverdal; De Pompedoers uit Heino. Ook enkele specifieke koren:
Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen; Mannenkoor Spass Muss Sein, Duitstalig uit Nijverdal
maar ook een smartlappenkoor “Heerlijk Leed” uit Emmen en het vrouwenkoor EigenWiese uit Raalte.
Natuurlijk wordt het festival ook dit jaar weer georganiseerd door “De Stroatkjals” uit Luttenberg.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor doet dit jaar voor het eerst mee aan dit festival. Het koor treedt 3 keer op:
van 13.40 - 14.10 u  op Terras Booyink;
van 15.00 - 15.30 u. op Terras Spoolder;
van 16.20 - 16.50 u. op Terras Grotzooi.


de stroatkjals

Korenfestival Food & Music in Beekbergen
Het preuvenement en korenfestival "Food & Music" wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden in het centrum van Beekbergen. Met 7 koren laten we Beekbergen zingen en hopen we dat u met ons mee zingt. Op de drie podia die deze middag in het dorp staan treden 2 popkoren, een dialectkoor, een mannen en een vrouwenkoor, een zeemanskoor en voor het internationale tintje, een Shantykoor uit Munster (Duitsland) voor u op. Van Halleluha tot Bloody Mary, en van The Rose tot de Hamburger Veermaster, alle soorten van koorzang komen voorbij. De podiumsponsors het Lierderholt, AH Westrik en Vos Noodstroom zorgen ervoor dat de koren zich happy voelen op dit festival en dat u alle zangers en zangeressen goed kunt zien en verstaan. We hopen op mooi weer en een leuke muzikale happening op zaterdag 14 juli in Beekbergen.
Het preuvenement en korenfestival wordt gehouden op zaterdag 20 juli 2019.  De aanvang van het korenfestival is omstreeks 16.00 uur en zal duren tot ca. 20.30 uur. Het Oosterhuuzens Dialectkoor is uiteraard ook weer te beluisteren op dit festival.Veluwse Avondmarkten in Beekbergen
Evenals voorgaande jaren treedt het Oosterhuuzens Dialectkoor ook weer twee keer op tijdens de drukbezochte Veluwse Avondmarkten in Beekbergen.
Het eerste optreden van het koor is op donderdag 18 juli.
Het tweede optreden staat gepland voor donderdag 15 augustus.
Beide avonden zal het koor zingen tussen 18.45 en 20.30 uur.

                  

 

Stoomfestival "Terug naar Toen" bij VSM-station Beekbergen
Op het eerste volle weekeinde van september (7 & 8 september 2019) organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: "Terug naar Toen".
In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld en is er een spoormarkt.  Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer. De treinen rijden op beide dagen tussen 09.30 en 17.30 uur. Een dagkaart kost € 19,50.
Op zaterdag 7 september is er 's middags vanaf 13.00 uur een optreden van het Oosterhuuzens Dialectkoor op station Beekbergen.

                  

 

Noaberdagen in Lievelde (Erve Kots)
Na het succes in 2017 (ca. 5000 bezoekers) en op veler verzoek worden de Naoberdagen opnieuw georganiseerd.
De 2e editie gaat plaatsvinden op 28 en 29 september 2019.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor zal optreden op 29 september in Erve Kots in Lievelde.
Nadere informatie volgt nog.
Repetities

De repetities van het koor zijn op dinsdagavond in de even weken (zie Agenda).
De repetitie-avonden beginnen om 20.30 uur en duren tot 22.15 uur.
Ze worden dinsdags gehouden in het bijgebouw bij het Dorpshuis aan het Oude Veen in Oosterhuizen. Mannen die interesse hebben mogen bij elke repetitie van het koor komen kijken, luisteren en meezingen.
Wie meer wil weten van het Oosterhuuzens Dialectkoor kan informatie krijgen bij secretaris Gerrit Hulshof, telefoon 055 301 1399. Alle verdere informatie is te vinden op deze website.Podium te huur

Het Oosterhuuzens Dialectkoor beschikt over een eigen podium.
Het fraaie podium bestaat uit 12 delen met 3  verschillende hoogtes. Op elk podiumdeel is plek voor vier personen. Dus in totaal kunnen 48 personen op het podium staan.
De podiumdelen zijn heel gemakkelijk aan elkaar te koppelen.
Het podium is te huur en kan dus ook door andere koren worden gebruikt.
De huurprijs bedraagt € 75,- per dag; het podium moet dan wel worden afgehaald en terug gebracht.
Nadere informatie bij de secretaris: 055-3011399.


Privacyverklaring

Het Oosterhuuzens Dialectkoor verspreidt via deze website beeldmateriaal (foto’s of video’s) van optredens of andere evenementen van het koor. Op dit beeldmateriaal zijn in veel gevallen behalve koorleden ook toeschouwers in beeld gebracht. Het kan voorkomen dat iemand uit het publiek herkenbaar in beeld is gebracht. Een herkenbaar in beeld gebrachte persoon heeft te allen tijde het recht om zich te verzetten tegen publicatie van dergelijke beelden. Het Oosterhuuzens Dialectkoor zal in dat geval direct gehoor geven aan een verzoek (te richten aan de secretaris van het koor) om de betreffende beelden te verwijderen van de website.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor wil op die wijze de privacy borgen van leden/personen die dergelijke publiciteit willen vermijden en het koor zal zorgvuldig omgaan met eventuele klachten en verzoeken op dit punt.