Het Oosterhuuzens Dialectkoor is een mannenkoor dat populaire liedjes zingt in het Oost-Veluws dialect.
Alle liedjes worden in de streektaal gezongen en zijn dialectbewerkingen van bekende Nederlandse of buitenlandse liedjes. Bij sommige liedjes is de tekst en/of de muziek door eigen leden gemaakt.

Door het zingen in het dialect laat het koor een geheel eigen geluid horen en neemt het een unieke plaats in bij de mannenkoren.
Het koor heeft ruim 60 leden en wordt begeleid door drie accordeonisten, een gitarist, een mondharmonicaspeler, een keyboard-speler en een drummer.
Bij het koor voert de gezelligheid de boventoon. Het enthousiasme en de uitstraling bij het zingen van vrolijke en soms gevoelige liedjes staan borg voor een gezellig optreden. Uiteraard heeft het koor ook een aantal fijne meezingers opgenomen in  het gevarieerde repertoire, zodat het publiek kan genieten van een gezellig en muzikaal festijn. Het koor treedt ongeveer 20 keer per jaar op.

 

                  


Het Oosterhuuzens Dialectkoor is opgericht op 8 maart 2005 in Oosterhuizen, een dorp op de Veluwe.

Het initiatief voor de oprichting van het mannenkoor is genomen door (erelid) Klaas Berends uit Oosterhuizen en (oud-voorzitter) Martien Kobussen uit Loenen, die beiden het behoud en het promoten van de streektaal op de Oost-Veluwe voorstaan.  Het koor telt thans ongeveer 60 leden.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor zingt populaire Nederlandse of buitenlandse liedjes die zijn “vertaald” of bewerkt in het Oost-Veluws dialect. Het koor zingt dus uitsluitend in het dialect. Alle liedjes hebben de tekst van de streektaal die gebruikt wordt op de Oost-Veluwe. In Nederland zijn maar een paar koren die uitsluitend in het dialect zingen. In dat opzicht is het koor uniek te noemen.Het koor zingt onder leiding van dirigent Theo Uijttenboogaart en voor de muzikale begeleiding zorgen drie accordeonisten, een gitarist, een mondharmonicaspeler, een keyboard-speler en een drummer. Het koor heeft een uitgebreid repertoire van ongeveer 150 liedjes, waarvan de dialecttekst meestal door eigen leden is gemaakt of bewerkt.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor is een koor waar gezelligheid de boventoon voert, maar waarbij het koor door zang en uitstraling tijdens optredens ook goed voor de dag wil komen. Kenmerkend voor het koor is het enthousiasme waarmee de liedjes bij een optreden ten gehore worden gebracht. Om die reden wordt het koor veel gevraagd in de regio Stedendriehoek voor optredens in zorginstellingen en bij evenementen. Er zijn per jaar ongeveer 25 optredens.
Een van de hoogtepunten is de jaarlijkse uitvoering van het koor.
In het menu "Recente optredens " zijn foto's te zien van de optredens van het koor.Veel voldoening beleven de koorleden vooral ook de optredens van het koor voor de bewoners en cliënten van de zorginstellingen in de regio. Inmiddels hebben zeer veel van de zorginstellingen in de regio rond Apeldoorn en Deventer het Oosterhuuzens Dialectkoor een of meerdere keren op bezoek gehad.

Het koor heeft op 16 april 2010 de eerste CD uitgebracht, met als titel "Mien Veluweland". Op deze CD staan 18 liedjes. Deze CD is inmiddels uitverkocht.
Op 24 april 2015 is een tweede CD uitgebracht, met als titel: "Mag er best wèzen". Op deze CD staan 20 liedjes.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor repeteert om de twee weken op dinsdagavond van 20.30 uur tot 22.15 uur in het dorpshuis van Oosterhuizen.


Het koor in de beginjaren.Wilt u meer informatie over het Oosterhuuzens Dialectkoor of inlichtingen  over het boeken van optredens bij instellingen of evenementen?

Neem dan contact op met:
Gerrit Hulshof

gerrit_hulshof

Secretaris Oosterhuuzens Dialectkoor
p/a Oudhuizerstraat 21
7382 BS Klarenbeek
tel. 055-3011399
email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Repetities komend seizoen

Met ingang van het nieuwe seizoen houdt het Oosterhuuzens Dialectkoor de repetities op donderdagavond van de oneven weken. Ook de plaats waar de repetities worden gehouden, wordt gewijzigd. Vanaf eind augustus wordt er gerepeteerd in de sportzaal van het dorpshuis in Oosterhuizen. Tevens is de aanvang van de repetities vervroegd van 20.30 naar 20.00 uur.
De eerste repetitieavond in het nieuwe seizoen is donderdag 29 augustus a.s. om 20.00 uur !
Zie verder: Agenda op deze website.


 
Programma in dit najaar van het Oosterhuuzens Dialectkoor

Dit najaar is het Oosterhuuzens Dialectkoor nog twee keerte beluisteren bij een paar mooie evenementen.


Stoomfestival "Terug naar Toen" bij VSM-station Beekbergen
Op het eerste volle weekeinde van september (7 & 8 september 2019) organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: "Terug naar Toen".
In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld en is er een spoormarkt.  Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer. De treinen rijden op beide dagen tussen 09.30 en 17.30 uur. Een dagkaart kost € 19,50.
Op zaterdag 7 september is er 's middags vanaf 13.00 uur een optreden van het Oosterhuuzens Dialectkoor op station Beekbergen.

                  

 

Noaberdagen in Lievelde (Erve Kots)
Na het succes in 2017 (ca. 5000 bezoekers) en op veler verzoek worden de Naoberdagen opnieuw georganiseerd bij Erve Kots in Lievelde. De 2e editie gaat plaatsvinden op 28 en 29 september 2019.
Op zaterdag 28 september treden o.m. op: Dick van Altena, Brook Duo en Double2 Singers.
Op zondag 29 september treden op: Stef Woestenenk, Duo Mizstic, Höllenboer en het Oosterhuuzens Dialectkoor.

In de voorverkoop is de toegangsprijs voor abonnees van het blad "Noaber"  € 7,50
(voor niet-abonnees € 10,-). Bestel HIER NU alvast kaarten.
Aan de kassa geldt een prijs van € 10,- (voor niet-abonnees € 12,50)
Repetities

De repetities van het koor zijn op donderdagavond in de oneven weken (zie Agenda).
De repetitie-avonden beginnen om 20.00 uur en duren tot 21.45 uur.
Ze worden donderdags gehouden in de sportzaal van het Dorpshuis aan het Oude Veen in Oosterhuizen. Mannen die interesse hebben mogen bij elke repetitie van het koor komen kijken, luisteren en meezingen.
Wie meer wil weten van het Oosterhuuzens Dialectkoor kan informatie krijgen bij secretaris Gerrit Hulshof, telefoon 055 301 1399. Alle verdere informatie is te vinden op deze website.Podium te huur

Het Oosterhuuzens Dialectkoor beschikt over een eigen podium.
Het fraaie podium bestaat uit 12 delen met 3  verschillende hoogtes. Op elk podiumdeel is plek voor vier personen. Dus in totaal kunnen 48 personen op het podium staan.
De podiumdelen zijn heel gemakkelijk aan elkaar te koppelen.
Het podium is te huur en kan dus ook door andere koren worden gebruikt.
De huurprijs bedraagt € 75,- per dag; het podium moet dan wel worden afgehaald en terug gebracht.
Nadere informatie bij de secretaris: 055-3011399.


Privacyverklaring

Het Oosterhuuzens Dialectkoor verspreidt via deze website beeldmateriaal (foto’s of video’s) van optredens of andere evenementen van het koor. Op dit beeldmateriaal zijn in veel gevallen behalve koorleden ook toeschouwers in beeld gebracht. Het kan voorkomen dat iemand uit het publiek herkenbaar in beeld is gebracht. Een herkenbaar in beeld gebrachte persoon heeft te allen tijde het recht om zich te verzetten tegen publicatie van dergelijke beelden. Het Oosterhuuzens Dialectkoor zal in dat geval direct gehoor geven aan een verzoek (te richten aan de secretaris van het koor) om de betreffende beelden te verwijderen van de website.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor wil op die wijze de privacy borgen van leden/personen die dergelijke publiciteit willen vermijden en het koor zal zorgvuldig omgaan met eventuele klachten en verzoeken op dit punt.